Skil: de 85 de ani “Ai tot ce-ti trebuie”

skill_85 ani.jpgIn 2009, Skil Scule Electrice, membru al Grupului Bosch, sarbatoreste cea de-a 85-a aniversare de la infiintarea brand-ului in anul 1924. Skil, inventatorul fierastraului circular, este astazi unul dintre cei mai mari furnizori de scule din lume, ocupand locul 3 pe piata europeana.

Totul a inceput in 1924, cand Skil a inventat fierastraul circular. Revolutionarul fierastrau a fost botezat “Fierastraul Skil” si a ramas pana azi produsul de referinta al brand-ului. De atunci, Skil a dezvoltat o gama completa de scule electrice, iar numele de “Fierastraul Skil” a devenit sinonim in toata lumea cu fierastraiele circulare.

De-a lungul anilor, Skil a inregistrat numeroase inventii si brevete, incluzand centrarea automata a curelei, cadru egalizator de slefuire si comutatorul pentru viteze variabile.

De-a lungul anilor, Skil a pus un mare accent pe calitate, iar metodele de lucru ale brand-ului au fost recunoscute oficial cu certificarea ISO 9001 in 1993, Skil ajungand astfel sa fie prima companie producatoare de scule electrice care a primit o astfel de recunoastere. Standardul international de calitate a fost acordat pentru organizatia Skil ca si intreg si pentru tot procesul economic al brand-ului. Skil urmareste sa ofere unelte simple, functionale, care combina puterea, manevrarea usoara si eficienta intr-un raport bun de calitate-pret. Sloganul si motto-ul dupa care se ghideaza SKIL este “Ai tot ce-ti trebuie”.

Despre Grupul Bosch

Grupul Bosch este, la nivel international, cel mai important producator in industria tehnicii pentru autovehicule, a tehnicii industriale, a bunurilor de consum si tehnicii pentru cladiri. In anul 2008, cei aproximativ 282.000 de angajati au realizat o cifra de afaceri de 45 miliarde de Euro.

Grupul Bosch cuprinde compania Robert Bosch GmbH si circa 300 de filiale si reprezentante regionale in peste 60 de tari, iar prin parteneriate, Bosch este prezent in alte 150 de tari. Structura acestui concern mondial de dezvoltare, productie si distributie sustine politica de extindere continua a Grupului. Bosch investeste anual peste trei miliarde de Euro pentru cercetare si dezvoltare, inregistrand peste 3000 de patente la nivel mondial. Prin produsele si serviciile oferite, Bosch urmareste imbunatatirea calitatii vietii oferind solutii fiabile si inovative.

Concernul a fost infiintat la Stuttgart in 1886 de cǎtre Robert Bosch (1861 – 1942) sub numele de “Atelier de mecanica fina si electrotehnica”. Structura Robert Bosch GmbH asigura independenta financiara, precum si libertatea antreprenoriala a Grupului Bosch. Aceasta ii permite companiei sa faca investitii pentru asigurarea viitorului sau, precum si sa respecte responsabilitatea sa sociala. Capitalui social al Robert Bosch GmbH este detinut in proportie de 92% de catre Fundatia Robert Bosch. Functiile de conducere ale grupului sunt indeplinite de Robert Bosch Industrietreuhand KG, care detine si majoritatea voturilor. Cealalta parte este detinuta de familia Bosch si de Robert Bosch GmbH.