Industria alimentara din Romania a parcurs pasi importanti in directia modernizarii informatice a proceselor operationale. In momentul de fata, se constata o verticalizare accentuata a ofertei de solutii, in sensul cristalizarii unor produse software individualizate pentru acest sector de activitate.
Odata cu rafinarea cerintelor europene privind viteza de raspuns la provocarile pietei, marii producatori si procesatori din industria carnii au recurs la restructurarea informatica a unitatilor de productie, alegand sa investeasca in instrumente informatice de suport al activitatilor de profil.

Companie specializata in producerea si comercializarea carnii si a mezelurilor din pui, Avicola Calarasi este unul dintre jucatorii locali de top din industria alimentara. Pentru a-si conserva aceasta pozitie si pentru a-si replica performantele si in viitor, Avicola Calarasi a decis sa implementeze sistemul informatic integrat Siveco Applications, asigurat de Siveco Romania.

„Unitatile de productie alimentara prezinta, pe de o parte, unele particularitati organizatorice, prin faptul ca functioneaza, de regula, dispersat, la nivel de firme si sectoare. Pe de alta parte, aceste entitati prezinta si anumite particularitati de business, datorate volumului si diversitatii de comenzi gestionate. Cunoscand aceste realitati, oferta noastra pentru industria alimentara – bazata in principal pe sistemul informatic integrat Siveco Applications – are ca obiectiv central oferirea de suport informatic si informational in managementul activitatilor de productie, precum si in procesul de decizie”, a declarat Nicolae Fildan, Areas Sales Manager, in cadrul Siveco Romania.

Prin natura profilului sau, Avicola Calarasi gestioneaza un volum impresionant de date si procese. In prezent, producatorul roman, jucator cu veche traditie in industria carnii, beneficiaza de o gestiune superioara a activitatilor de pregatire, programare, lansare, urmarire si control al intregului lant de productie. Devenirea functionala a Siveco Applications la nivelul celor 19 ferme din cadrul Avicola Calarasi, precum si la nivelul diviziilor sale de vanzari face posibila sincronizarea activitatilor, controlul riguros al proceselor de productie-desfacere, precum si mentinerea unui nivel optim al costurilor.

„Implicarea Siveco Romania in informatizarea industriei alimentare este certificata de cererea in crestere de care se bucura produsele sale in acesta zona. Prin asigurarea unui inalt grad de adaptare la cerintele clientului, sistemele informatice dezvoltate de Siveco Romania permit optimizarea substantiala a proceselor operationale din unitatile productive, conducand, in ultima instanta, la castigarea unei pozitii concurentiale privilegiate pentru beneficiarii produselor sale”, a adaugat Nicolae Fildan.

Industria alimentara romaneasca dovedeste o mobilitate crescuta, fiind din ce in ce mai receptiva la noutatile tehnologice si informatice validate de practica internationala. Prin conectarea la sisteme informatice de ultima generatie, producatorii si procesatorii de carne din Romania au acces la resurse informatice avansate de control si management al activitatilor, in interesul producatorilor si consumatorilor finali, deopotriva.

Articol realizat de Ionut Caluschi.