Situaţiile deosebite din judeţul Tulcea cauzate de condiţiile meteo vor fi făcute publice pe site-ul Prefecturii

simion_lucian1.jpgPrefectura judeţului Tulcea intenţionează să facă publice pe site-ul propriu toate informaţiile care ar putea să-i ajute pe locuitorii judeţului şi turişti să ia deciziile cele mai potrivite în ceea ce priveşte deplasările în funcţie de condiţiile meteorologice.

Prefectul judeţului Tulcea, Lucian Simion, a declarat în timpul unei conferinţe de presă că, luni, se va pune la punct un protocol de comunicare inter-instituţional astfel încât în orice moment autorităţile să aibă cunoştinţă despre evenimentele din judeţ în caz de căderi masive de zăpadă.

“Este recomandat ca tulcenii şi vizitatorii să aibă cunoştinţă de situaţia exactă din judeţ în perioade critice şi ne gândim la posibilitatea de a le face publice pe site-ul instituţiei. Sunt 30 de instituţii care ne vor comunica ce se întâmplă în judeţ, iar raportările vor fi foarte ample. Am început deja să le primim, dar încă vremea este de partea noastră”, a declarat prefectul judeţului, Lucian Simion.

Raportările celor 30 de instituţii şi societăţi care au semnat protocolul de comunicare inter-instituţional către Prefectura judeţului Tulcea vor fi efectuate zilnic între orele 7.00-8.00 şi 13.00-14.00.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai spus că a solicitat o verificare a situaţiei bolnavilor care necesită dializă, astfel încât să fie asigurat transportul acestora la spitalul din municipiu şi în condiţii de iarnă, precum şi a autovehiculelor necesare intervenţii în caz de căderi masive de zăpadă.

Potrivit sursei, meteorologii au anunţat că la finele săptămânii, în judeţul Tulcea, timp de trei zile vor fi ninsori şi vânt puternic. AGERPRES