Sistemul de termoficare din Drobeta Turnu Severin este functional

Toate cele 54 de puncte termice din municipiul Drobeta Turnu Severin au fost racordate, marti dimineata, la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice, a declarat directorul sectorului termoficare al Termocentralei Romag-Termo, Cornel Dumangiu.

Potrivit acestuia, cele aproape 30.000 de apartamente si toate unitatile de invatamant din localitate primesc caldura fara restrictii, exceptie facand spitalul judetean de urgenta unde nu au fost finalizate, de catre administratie, lucrarile de reabilitare a retelei interioare de incalzit.

“Nu vor fi probleme in furnizarea caldurii. Termocentrala dispune de stocurile necesare de combustibili – peste 700.000 tone carbune si 20.000 tone pacura – astfel incat, mai ales cand temperaturile vor cobori sub zero grade, sa functioneze la capacitate”, a precizat Dumangiu.

Pentru eliminarea pierderilor de pe reteaua de transport agent termic, in perioada august-septembrie, s-au efectuat revizii si reparatii la intreg sistemul, lucrari care valoric s-au ridicat la circa 200.000 lei. “Pentru a veni in sprijinul consumatorilor nostri, cu sprijinul primariei, am mentinut costul gigacaloriei la nivelul anului 2008, adica la 117,5 lei”, a adaugat Dumangiu. AGERPRES