Primăria Sectorului 3 anunţă că extinde sistemul de supraveghere cu 277 de camere video moderne pentru monitorizarea eficientă a sectorului.

Potrivit unui comunicat al administraţiei locale, prin proiectul „Creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în sectorul 3”, până la sfârşitul acestui an numărul total de camere de supraveghere montate va fi de 1.098.

În prezent, conform sursei citate, sunt amplasate 821 de camere de supraveghere video cu ajutorul cărora operatorii de la dispeceratul Poliţiei Locale Sector 3 monitorizează permanent zone din sector. Echipamentele de supraveghere pot fi manevrate la 360 de grade cu ajutorul joystick-ului, cu opţiuni de zoom pe imagine pentru a afla detalii, pentru observarea şi identificarea persoanelor care au un comportament antisocial.

Sistemul este necesar pentru a preveni şi a combate faptele antisociale: persoanele care nu păstrează curăţenia pe spaţiul verde, pe aleile din parc, persoanele care distrug mobilierul stradal, rondurile de flori şi alte amenajări. De asemenea, prin implementarea acestui sistem se combate şi infracţionalitatea, arată Primăria Sectorului 3.

„Vom avea un sistem de siguranţă mai ridicat şi vom controla mai uşor aspecte legate de administrarea domeniului public, iar persoanele care nu păstrează curăţenia vor fi surprinse asupra faptului şi ulterior sancţionate. Încercăm în felul acesta să îi determinăm pe cetăţenii care au un comportament antisocial să respecte mediul înconjurător şi pe cei din jur şi să oferim locuitorilor din sector un plus de siguranţă”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, citat în comunicat. AGERPRES