Sistemul de semaforizare rutiera din Cluj-Napoca va fi modernizat

Sistemul de semaforizare rutiera din Cluj-Napoca va fi modernizat, urmand sa fie dotat cu echipamente de sincronizare a circulatiei in intersectii si de eliminare a ambuteiajelor pe strazile care traverseaza municipiul, valoarea lucrarilor acestui program depasind 6.000.000 de lei.
Contractul pentru modernizarea sistemului de semaforizare a fost incredintat de municipalitate companiei Swarco-Sicor, care a castigat licitatia organizata in acest scop. Totodata, compania va asigura, timp de cinci ani, buna functionare a intregului sistem.

Programul de modernizare prevede instalarea unor semafoare “inteligente” si a unor echipamente de ultima generatie, care vor monitoriza si dispeceriza circulatia auto. Semafoarele vechi, aflate inca intr-o buna stare de functionare, vor fi amplasate in intersectiile in care nu au fost realizate imbunatatiri in ultimii 25 de ani. Inlocuirea echipamentelor vechi era necesara, acestea nefiind dotate cu elementele necesare pentru o interconectare.

Totodata, in intersectiile vor fi amplasati detectori de trafic. Acestia vor semnala aglomerarile de pe artere si vor declansa “unda verde”, pentru a se evita ambuteiajele nedorite.

Prima etapa a programului a inceput pe artera care uneste zona vestica a orasului de cea estica, respectiv Piata Lucian Blaga, strazile Napoca, Eroilor si Dorobanti, termenul de finalizare a lucrarilor fiind in luna august.