Sistemul de iluminat public din Piatra-Neamţ este modernizat şi extins prin două proiecte cu finanţări europene, cu o valoare de peste 2 milioane de euro, se arată într-un comunicat de presă al administraţiei locale.

În această lună au început lucrările în cadrul unui proiect de peste un milion de euro care vizează extinderea iluminatului public în zone în care nu a existat până în prezent şi înlocuirea corpurilor de iluminat cu tehnologie LED, pentru a asigura un sistem de iluminat public modern şi eficient energetic.

Noul sistem de iluminat va fi monitorizat prin telegestiune, ceea ce va permite sesizarea în timp real a defecţiunilor şi remedierea rapidă a acestora.

Implementarea celor două proiecte, ce urmează să se finalizeze până la sfârşitul anului 2021, va avea ca rezultate creşterea calităţii iluminatului public, îmbunătăţirea gestionării sistemului şi a defecţiunilor datorită monitorizării inteligente, reducerea consumului de energie, scăderea emisiilor de CO2 şi creşterea siguranţei şi confortului cetăţenilor pe timp de noapte.

Săptămâna trecută a fost semnat, între municipiul Piatra-Neamţ şi Administraţia Fondului pentru Mediu, un alt contract de finanţare de circa un milion de lei pentru un nou proiect de modernizare a iluminatului public.

Acesta prevede achiziţionarea şi instalarea unui număr de 621 de corpuri de iluminat cu LED, precum şi a sistemului de dimare/telegestiune. AGERPRES