Sistemul de iluminat public din Dej va fi modernizat cu 10 milioane de lei, din fonduri europene

Sistemul de iluminat public din municipiul Dej va fi modernizat printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de 10 milioane de lei.

“În municipiul Dej (jud. Cluj), sistemul de iluminat public va fi modernizat printr-un proiect finanţat din fonduri europene, asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). Contractul de finanţare, în valoare de aproape 10 milioane de lei, a fost semnat astăzi, 1 noiembrie, şi vizează: schimbarea a 2.217 corpuri de iluminat;  implementarea unui sistem de telegestiune a sistemului de iluminat public”, se arată într-un comunicat transmis de MDRAP.

În urma implementării proiectului se aşteaptă creşterea nivelului de iluminare mediu conform standardului european SR-EN 13201:2015, scăderea consumului anual de energie din iluminat public cu peste 50%,  scăderea emisiilor anuale de echivalent CO2 cu peste 50% şi creşterea siguranţei traficului rutier şi pietonal.  AGERPRES