Sistem integrat de gestionare a deseurilor din judetul Arad

Master planul proiectului intitulat “Sistem integrat de gestionare a deseurilor pentru judetul Arad”, proiect in valoare de peste 39,3 milioane euro finantat prin Programul Operational Sectorial de Mediu, a fost aprobat de Consiliul Judetean Arad.

“Aceasta dupa ce Ministerul Mediului a informat recent conducerea CJ ca master planul pentru sistemul integrat de gestionare a deseurilor din judetul Arad indeplineste standardele de calitate solicitate si a primit aviz favorabil”, a precizat Nicolae Iotcu, presedintele Consiliului Judetean Arad.

In perioada 2009- 2013 se vor realiza colectarea si transportul deseurilor reziduale, a celor reciclabile si a celor biodegradabile si se vor construi patru statii de transfer, in localitatile Chisineu Cris, Ineu, Sebis si Barzava si doua statii de compostare, la Arad si Ineu. Tot la Ineu va fi construita si o statie de sortare, in valoare de peste 1,7 milioane euro. Pentru inchiderea gropilor de gunoi neconforme din localitatile judetului este alocata prin acest proiect, suma de opt milioane euro.