Sistem informatic de doua milioane de lei la Primaria Piatra Neamt

Un sistem informatic de peste 2 milioane de lei va fi implementat la primaria pietreana, cu scopul de a eficientiza activitatea interna a administratiei locale si de a oferi servicii utilizind mijloace specifice tehnologiei informaticii si comunicatiei.

Proiectul a inceput la finalul lunii noiembrie 2009 si este cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza unui contract de finantare incheiat cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, Axa Prioritara III “Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public”, Domeniul Major de Interventie 2 “Dezvoltarea si cresterea eficientei serviciilor publice electronice”.

Proiectul are ca obiectiv implementarea de sisteme TIC, in scopul cresterii interoperabilitatii sistemelor informatice la nivelul administratiei locale. “Va fi proiectat un sistem informatic si se vor achizitiona echipamente informatice si soft care vor eficientiza activitatea interna a administratiei locale. Scopul este acela de a asigura interoperabilitate la nivel organizational, tehnic si semantic, cu impact asupra eficientizarii activitatii interne a institutiei si furnizarii de servicii publice online catre cetateni si mediul de afaceri. Valoarea totala a proiectului – care va avea o durata de 18 luni – este de 2.050.132 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 1.688.344 lei”, spune Nicoleta Husaru, purtatorul de cuvint al primariei pietrene.