Sistem de videoconferinte pentru primarii harghiteni

borboly_csaba1.jpgPrimariile din Harghita vor fi conectate printr-un sistem de videoconferinte asemanator celui prin care se desfasoara videoconferintele guvernului cu prefecturile.

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a spus ca toate cele 67 de primarii din Harghita vor fi dotate cu echipamentele necesare derularii imediate a videoconferintelor, prin conectarea in mod simultan, cu ajutorul Internetului.
Borboly a explicat ca primarii vor sta in fata unui calculator conectat la Internet, vor avea la dispozitie o camera video si un microfon si printr-un server si un program special imaginea se va comuta pe cel care vorbeste.

In mai multe localitati din judet au fost predate deja aceste echipamente, iar in perioada urmatoare ele vor ajunge la toate primariile. Investitia se ridica la 50.000 de lei si este suportata, in intregime, de bugetul judetean.

Presedintele Consiliului Judetean Harghita spune ca initiativa va inlesni procesul de dezbatere si de luare a deciziilor, mai ales in acele cazuri in care in mod simultan este nevoie de opinia mai multor specialisti. Borboly doreste ca prima astfel de videoconferinta sa se desfasoare pe 21 noiembrie cand Consiliul Judetean Harghita organizeaza Ziua Internetului.