Reşiţenii care circulă cu autobuzele îşi pot cumpăra începând de pe 18 aprilie bilete cu cardul, chiar din mijloacele de transport în comun, după inaugurarea sistemul de plată contactless, au anunţat reprezentanţii administraţiei locale.

„Pentru noi este un moment important pentru că plecăm de la acele bilete care se dădeau în autobuze la Reşiţa şi în alte oraşe din România, la modalităţi prin care putem să achiziţionăm biletele pentru transport urban în maniere mai facile, mai simpliste şi mai de actualitate, adaptate la 2019, după ce am inaugurat sistemul de plată prin SMS, în urmă cu o lună”, a declarat primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa.

Potrivit acestuia, de acum, oricine poate călători cu autobuzele puse la dispoziţie de societatea Transport Urban Reşiţa, dacă are asupra lui un card bancar. Investiţia nu a presupus costuri pentru Primăria Reşiţa, aceasta fiind asigurată de o unitate bancară, în urma încheierii unui parteneriat cu municipalitatea. Astfel, Reşiţa se află printre şase oraşe din ţară în care funcţionează sistemul de plată contactless.

„Apreciez enorm deschiderea administraţiei locale pentru acest serviciu nou pe piaţă. Acesta este viitorul. Fiecare posesor de card, emis de oricare bancă, va putea să urce într-un autobuz, va apropia frumos cardul şi îşi va scoate biletul de călătorie. În plus, aşa se va putea vedea şi când este traficul mai aglomerat, unde sunt liniile unde e nevoie de autobuze mai mari sau mai mici, astfel încât calitatea serviciilor să crească”, a afirmat Anca Flueraş, directorul zonal Retail BCR.

Un prim pas a fost făcut în luna martie, astfel încât printr-un simplu SMS se pot cumpăra atât bilete de autobuz, cât şi abonamentele de 15 lei/cinci zile. „În Reşiţa sunt 24 de autobuze şi patru microbuze. În fiecare vor fi câte două terminale, POS-uri. E foarte practic, foarte uşor şi am făcut lucrurile astea în primul rând pentru a uşura viaţa călătorilor, pentru că le-am creat un disconfort atunci când au plecat taxatorii din autobuze şi care va mai exista o perioadă, până când oamenii se vor obişnui cu noul sistem. Pentru aceasta avem şi 37 de puncte de vânzare a biletelor. Tot atunci a apărut şi aplicaţia Mobil Pay şi de astăzi, POS-urile de la BCR. Sper ca acestea din urmă să acopere, în câteva luni, cel puţin 30-40% din vânzarea de bilete”, a subliniat directorul Transport Urban Reşiţa, Dănuţ Jurubescu.

Prin aplicaţia Mobil Pay, de pe telefonul mobil, se vând circa 200 de bilete zilnic, ceea ce înseamnă aproape şase la sută din numărul de călători. AGERPRES