piedone_patinoar.jpgSingurul patinoar sintetic şi ecologic din Capitală a fost inaugurat miercuri în sectorul 4. Accesul pe patinoar este permis de luni până duminică în intervalul orar 10,00 – 22,00, costurile fiind de 10 lei pentru o oră de patinat şi de 5 lei pentru închirierea unei perechi de patine.

Edilul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a decis ca elevii claselor I – IV din unităţile de învăţământ ale acestei zone administrative, precum şi cei cuprinşi în programul de protecţie socială din sector să patineze gratuit în fiecare zi de joi a săptămânii timp de două ore, beneficiind de relaxare şi distracţie în aer liber. Totodată, copiii care fac performanţă în acest domeniu sportiv se vor putea antrena gratuit două zile pe săptămână într-un interval orar ce urmează a fi stabilit.

Potrivit comunicatului, amenajarea patinoarului nu a grevat bugetul local al sectorului, fiind o investiţie 100% privată, investitorul achitând atât ocuparea domeniului public, conform hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cât şi costurile utilităţilor. „Mi s-a părut o idee interesantă aceea de a oferi copiilor posibilitatea de a patina în orice sezon, fie vară, fie iarnă. Astfel petrec timp în aer liber, fac mişcare şi se pot juca în voie, fiindcă pe terenul din imediata apropiere a patinoarului vom amenaja în zilele următoare un nou loc de joacă, cu aparate noi şi care de care mai atractive”, a declarat primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, citat în comunicat. AGERPRES