hurduzeu_silviu.jpgNoul preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin este Silviu Hurduzeu, care a fost ales joi, în şedinţa de constituire a acestui for, cu 17 voturi dintr-un total de 31 de consilieri.

„Aş vrea să le mulţumesc colegilor de la PSD şi PMP, care m-au propus şi m-au susţinut pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Aş vrea, de asemenea, să le mulţumesc tuturor cetăţenilor pentru că s-au prezentat la vot şi au votat, ceea ce înseamnă că, la nivelul acestui judeţ, există încredere în partidele politice şi în oamenii politici”.

„Principalul nostru obiectiv, al meu ca preşedinte al CJ, al colegilor mei, consilieri, indiferent de culoarea politică, PSD, PNL, PMP sau UNPR, este să facem ca încrederea în clasa politică din Caraş-Severin să crească. În Caraş-Severin, şi principalele instituţii publice au avut de suferit şi cred că prima noastră îndatorire se referă la recâştigarea încrederii din partea populaţiei. De asemenea, obiectivele mele vor fi aceleaşi pe care le-am spus şi în campania electorală şi se referă la necesităţile cetăţenilor din judeţul nostru”, a Silviu Hurduzeu.

Mai exact, este vorba de drumuri, de apă, de canalizare, pentru că nu se poate vorbi de turism în Caraş-Severin, dacă nu va fi pusă la punct infrastructura, a subliniat Hurduzeu. De asemenea, noul preşedinte al CJ doreşte un sistem de sănătate modern în Caraş-Severin, un învăţământ bine pus la punct, pentru ca procentul celor admişi la diferite examene să crească de la an la an, dar şi un judeţ liniştit şi sigur.

Silviu Hurduzeu a fost ales de către grupul PSD – PMP, din partea căruia avea asigurate 16 voturi. Celălalt contracandidat, din partea PNL – UNPR, Marcel Vela, ar fi avut, în mod normal, 15 voturi. La numărătoare însă, social-democratul Silviu Hurduzeu a obţinut 17 voturi, iar liberalul Marcel Vela, doar 14. Cel care a şi recunoscut că a votat cu Hurduzeu a fost Mihai Bona, din partea UNPR.
„Am candidat pentru o formulă de grup politic în care a avut doar 15 voturi, iar ceilalţi, 16 voturi. Am ştiut că pierd, dar pentru cei aproximativ 47.000 de cetăţeni din Caraş-Severin, care au votat Marcel Vela – preşedinte, fiind primul pe lista PNL, am o datorie morală faţă de ei, să merg şi să lupt până la capăt, chiar dacă am ştiut că pierd, pentru că important este să pui, înaintea interesului personal, pe cel al oamenilor. Oricum, ceea ce s-a întâmplat acum poate să fie o lecţie de viaţă, o lecţie de politică, o lecţie despre oameni. Voi demisiona din funcţia de consilier judeţean, având în vedere că eu am candidat pentru funcţia de preşedinte al acestui for”, a subliniat Marcel Vela.
Tot în şedinţa de constituire a CJ au fost aleşi şi cei doi vicepreşedinţi. Cele două funcţii sunt deţinute de Mihai Bona – UNPR şi Ionuţ Popovici – PMP. AGERPRES