Sibiul va fi prezent între 12 şi 15 ianuarie la Târgul de Turism de la Viena (Austria) cu o nouă atracţie pentru turişti, oferte specifice noului statut de Regiune Gastronomică Europeană din 2019, potrivit unui comunicat de presă.

După 10 ani, Judeţul Sibiu promovează la Viena un nou titlu – Regiune Gastronomică Europeană 2019. În 2007 Judeţul Sibiu a participat pentru prima dată la Târgul de Turism din Viena pentru a promova programul Capitală Culturală Europeană. După 10 ani, în perioada 12-15 ianuarie 2017, la infodesk-ul Sibiului din standul României se va promova titlul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019„, se arată în comunicat.

Titlul de regiune gastronomică europeană va fi promovat prin însăşi gastronomia locală prin intermediul unui live cooking show facilitat de Biroul de promovare al României la Viena. Având în vedere că sezonul turistic pentru străini începe odată cu sărbătorile pascale, ce vor fi celebrate anul acesta împreună de credincioşii ortodocşi, catolici şi protestanţi, meniul propus de My Transylvania şi Slow Food Sibiu este drob de miel tradiţional cu salată de sfeclă roşie. Broşura „Sibiu City Meniu” şi broşura producătorilor locali vor fi oferite vizitatorilor pentru a-i introduce în specificitatea culinară locală.

Vizitatorii vor afla informaţii despre agenda cu evenimente gastronomice 2017 şi despre programe gastronomice, care vor completa oferta cultural-turistică a regiunii prezentată prin broşurile „Sibiu-Hermannstadt. Tânăr din 1191”, „Experienţe noi în sudul Transilvaniei”, hărţi şi cataloage ale operatorilor turistici.

Interesul austriecilor este mare pentru city break-uri culturale, vacanţe în sate autentice, biserici fortificate; iubesc activităţile în natură, iar judeţul Sibiu are toate atuurile pentru a se menţine în topul preferinţelor lor„, se mai arată în comunicat.

Delegaţia sibiană este formată din membri ai Asociaţiei Judeţene de Turism Sibiu, reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Sibiu şi operatori turistici. AGERPRES