Sibiul a fost singurul oraş românesc prezent la Târgul de Turism de la Stuttgart (Germania) în cadrul standului României, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, primarul municipiului, Klaus Iohannis.

Cel mai mare târg de turism pentru public din Europa, cel de la Stuttgart, a înregistrat în acest an un număr mai mare de vizitatori faţă de anul trecut, ajungându-se la peste 230.000 de oameni interesaţi să călătorească, conform unui comunicat remis joi de Primăria Municipiului Sibiu.

„În ceea ce priveşte vizitatorii standului Sibiului, anul acesta s-a notat de către organizatori un număr foarte mare de vizitatori – peste 230.000 – Stuttgart fiind catalogat drept cel mai mare târg de turism european dedicat publicului în căutare de vacanţe. Standul Sibiului a fost vizitat anul acesta deopotrivă de persoane vârstnice, dar şi de tineri sau familii cu copii. Printre informaţiile solicitate de aceştia se numără modalităţi de transport până la Sibiu, posibilităţile de cazare şi masă, dar vizitatorii s-au interesat şi despre evenimentele care au loc în Sibiu pe parcursul anului”, a explicat Klaus Iohannis.

Târgul de Turism din Stuttgart s-a desfăşurat pe durata a zece zile în perioada 11-19 ianuarie. Sibiul a fost singurul oraş reprezentat în standul României, restul expozanţilor fiind agenţii de turism sau hotelieri. Noua broşură de promovare a Sibiului a fost bine primită, reprezentanţii Sibiului distribuind peste 2.500 de materiale promoţionale.

Târgul CMT (Caravan, Motor, Turism) Stuttgart este considerat cea mai mare manifestare pentru public din Europa. numărul vizitatorilor din 2013 ridicându-se la peste 223.000. Anul viitor, România va fi ţară parteneră la CMT Stuttgart.

CMT Stuttgart are un concept de trei ţări partenere: una din Europa, una de peste Ocean şi o ţară sau regiune pentru segmentul camping. În cadrul târgului va fi organizat un eveniment dedicat cicloturismului şi vacanţelor active şi un sfârşit de săptămână dedicat ecoturismului şi turismului cultural. AGERPRES