Sibiu: primarul Klaus Johannis sprijina Alianta D.A. la Consiliul Judetean

Presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania, primarul Klaus Johannis (foto), a declarat ca “postul de vicepresedinte al Consiliului Judetean Sibiu, ramas liber, nu este o prioritate a partidului”.
“Deocamdata nu am discutat posibilitatea de a propune un vicepresedinte al Consiliului Judetean Sibiu, din partea FDGR, noi avem postul de presedinte. Postul de vicepresedinte, ramas liber dupa demiterea domnului Constantin Morar, nu este o prioritate a partidului. Mi se pare normal, ca postul sa revina celor de la Alianta D.A.”, a precizat Klaus Johannis.

Presedintele PD Sibiu, senatorul Nicolae Neagu, a confirmat ca “exista tatonari si discutii cu FDGR-ul. Urmeaza in aceasta saptamana, sa discutam in cadrul Aliantei D.A., cu partenerii din PNL, pe cine o sa propunem pentru postul de vicepresedinte al Consiliului Judetean”. FDGR are 11 consilieri judeteni, PSD, opt consilieri, Alianta D.A., 11, iar Partidul Conservator, trei mandate, din care unul de vicepresedinte al CJ Sibiu, ocupat chiar de presedintele organizatiei judetene, Iosif Moldovan. Unul din posibilii candidati la postul de vicepresedinte al Consiliului Judetean Sibiu, este consilierul judetean Gheorghe Dicu, membru PNL, conform unor surse din cadrul Aliantei D.A. Sibiu.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Sibiu, Constantin Morar, a fost demis din functie pe 30 mai, printr-un ordin al prefectului Ion Ariton, prin care “se constata incetarea de drept a mandatului de vicepresedinte al CJS al d-lui Constantin Morar, incepand cu data de 30.05.2005. Cu aceeasi data inceteaza si exercitarea atributiilor de vicepresedinte al CJS”.