Zeci de sibieni nu si-au mai primit ajutoarele sociale de aproape o jumatate de an din cauza lipsei banilor alocati de la buget, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean, Iosif Moldovan.
Potrivit sursei citate, suma restanta la nivelul intregului judet este de 40 de miliarde de lei vechi. „Din cauza lipsei de bani, am sugerat mai multor primarii din judet, care au probleme, sa dea ajutor social proportional, adica sa dea mai putini bani, dar lunar. Unii se gandesc sa aloce bani din bugetele locale ale primariilor, pentru a rezolva problema. Acum, este nevoie de 40 de miliarde de lei vechi pentru a plati la zi ajutoarele sociale restante in judet”, a afirmat Iosif Moldovan.

Primariile din localitatile Rosia, Slimnic, Seica Mare, Sadu, Mihaileni, Pauca si Atel nu au achitat de mai multe luni venitul minim garantat, de mai multe luni, iar primarul din Merghindeal a decis sa plateasca doar o jumatate din ajutorul lunar pentru ca banii sa ii ajunga tot anul. Tot din lipsa fondurilor, mai multe primarii din judetul Sibiu nu mai au bani sa plateasca facturile de intretinere la scoli si la gradinite.