Zilele trecute s-a aflat in Sibiu o delegatie a Comitetului de Afaceri Europene al Camerei Deputatilor a Parlamentului Republicii Cehia, condusa de Pavel Svoboda – presedinte, membru al Delegatiei Permanente a Adunarii Parlamentare a NATO (membru al Partidului Uniunea Libertatii – Uniunea Democratica din Cehia).
Din delegatie au facut parte Jozef Kubinyi – membru al Comitetului de Afaceri Europene (Partidul Social Democrat), Josef Polacek – membru al Comitetului de Afaceri Europene (Partidul Democrat Civic) si Josef Svarcbek – membru al Comitetului de Afaceri Europene (Partidul Comunist al Boemiei si Moraviei). Din partea Camerei Deputatilor a Parlamentului RomAniei a participat Dumitru Becsenescu, membru al Comisiei de Politica Externa. Alaturi de prefectul Ion Ariton si subprefectul Marin Craciun, la discutii a participat si primarul Klaus Johannis.

Deputatii cehi au fost interesati de implicatiile statutului de capitala culturala europeana, in 2007, asupra orasului Sibiu, stadiul pregatirilor, finantarea din fondurile europene a programului. Pavel Svoboda a subliniat, cu aceasta ocazie, sprijinul neconditionat pe care il va acorda Cehia pentru aderarea Romaniei la UE, la 1 ianuarie 2007. Despre toate aceste subiecte au fost prezentate amanunte de catre primarul Johannis. In interventia sa, prefectul Ion Ariton a vorbit despre profilul economic al judetului si, in contextul schimbarii puterii politice din RomAnia, despre angajamentul Guvernului RomAniei de a sprijini comunitatea locala, in perspectiva anului 2007. El a prezentat date despre prioritatile pe care administratia publica locala le are in vedere, respectiv modernizarea Aeroportului, centura ocolitoare a orasului si finalizarea lucrarilor de reparatii la Podul Garii.