Sibiu este primul județ din România cu șanse să devină Regiune Gastronomică Europeană

sibiu_generica.jpgSibiul este primul județ din România care are șanse să devină Regiune Gastronomică Europeană în 2019, decizia juriului internațional urmând să fie făcută publică în 29 septembrie, chiar în fosta Capitală Culturală Europeană din 2007, la Muzeul Național Brukenthal, a anunțat consiliera președintelui Consiliului Județean, Camelia Proca.

“Niciun oraș din România nu a mai avut niciodată titlul. Titlul acesta s-a dat pentru prima oară în 2016 și este deținut în prezent de o regiune din Spania și una din Portugalia”, a precizat Camelia Proca.

Juriul format din experți internaționali, selectați de Institutul Internațional pentru Gastronomie, Cultură, Artă și Turism va anunța dacă Sibiul va fi sau nu Regiune Gastronomică Europeană peste trei ani. Specialiștii care se vor reuni pe 29 septembrie, la Sibiu, vor analiza candidatura Regiunii Sibiu (România) și a Regiunii Egeea de Sud (Grecia).

Dacă va reuși să obțină și acest statut, Sibiul va atrage și mai mulți turiști, după performanța din 2007, aceea de a fi primul oraș românesc cu titlul de Capitală Culturală Europeană. AGERPRES