Sibiu: Concurs de idei pentru iluminatul de sarbatori

Primaria Municipiului Sibiu a lansat, in premiera, un concurs de idei pentru ilumarea festiva a orasului cu ocazia sarbatorilor de iarna 2006-2007, care se va suprapune cu deschiderea Programului Sibiu 2007, cand orasul de pe Cibin va fi, in tandem cu Luxemburgul, Capitala Culturala Europeana.
Concursul, anuntat pe internet, se adreseaza persoanelor sau firmelor cu pregatire intr-un domeniu relevant (arhitecti, ingineri constructii, artisti plastici, studenti, absolventi ai unei facultati de profil) din tara sau din strainatate.

Participantii trebuie sa propuna idei inovative deosebite de iluminare pentru Piata Mica, unde va fi instalat pomul de Craciun, pentru Parcul Tineretului, unde se vor afla jocurile distractive pentru copii, pentru Parcul Astra, pentru bulevardele Coposu, Victoriei, Mihai Viteazu si pentru strazile Nicolae Balcescu, Vasile Milea, Andrei Saguna, Alba Iulia, Stefan cel Mare, Balea, Semaforului, Rahovei si Calea Dumbravii.

Ideile vor fi evaluate in functie de solutiile tehnice propuse, de fezabilitatea lor si de aspectul estetic urmand ca Primaria sa premieze cu 500 euro locul I, cu 300 euro locul II, cu 100 euro locul III si cate 50 de euro pentru doua mentiuni. Concursul de solutii va fi urmat de o a doua etapa, in care se va achizitiona proiectul tehnic si lucrarile.