Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Albert Almos, a declarat ca anul 2007 va aduce o importanta modificare a serviciilor publice atat in municipiu cat si in intregul judet Covasna.
Astfel, Consiliul local Sfantu Gheorghe a adoptat o hotarare ce stabileste despartirea serviciilor publice ce se ocupa de administrarea pietelor, a apei potabile, curateniei, salubrizarii, sistemului de canalizare, transportului public, strandului, piscinei.

„In momentul de fata, in fiecare oras si comuna din judetul Covasna exista firmele ce se ocupa de aceste servicii, fiind subordonate primariilor. Odata cu intrarea in UE, va fi mult mai simplu daca aceste servicii, separate pe categorii, vor avea destinatii exacte. Mai exact, va exista o singura firma de distribuire a apei potabile in fiecare localitate din judet, i se va da o denumire care sa sugereze activitatea respectiva iar pretul prestarii va alterna in functie de numarul de locuitori al respectivei localitati. La fel va fi si cu celelalte servicii publice, pentru a se face treaba cu adevarat”, a explicat Albert Almos.

Primarul a mai specificat ca separarea va fi destul de anevoioasa- servicii precum administrarea pietelor, curatenie, rampa de gunoi, deseuri menajere si salubrizare fiind in prezent toate realizate in Sfantu Gheorghe de catre TEGA SA, evident subordonata Primariei:

„Speram ca procesul de separare sa poata fi finalizat pana in primavara sau vara lui 2007; cu timpul, daca sistemul va functiona bine, aceste servicii s-ar putea asocia din nou, dar sub statut diferit fata de actualul, un statut care sa permita transparenta si care sa fie util in primul rand platitorului de impozite, cetateanul”.