Servicii de calitate la spitalele subordonate Primăriei Botoşani

paturi de spital.jpgCele două spitale pe care municipalitatea botoşăneană le are în subordine, respectiv Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe” şi Spitalul de Pneumoftiziologie, vor fi modernizate. Graţie unor proiecte câştigate de cele două unităţi spitaliceşti acestea vor beneficia de implementarea unor sisteme informatice care vor duce la eficientizarea activităţii, dar şi a relaţiei cu beneficiarii serviciilor oferite.

Mai concret, la Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe” este vorba despre implementarea unui sistem informatic de e-sănătate în cadrul Programului Operaţional Sectorial, POS CCE Axa 3. Prin acest proiect se urmăreşte implementarea de sisteme, servicii şi aplicaţii de e-sănătate ca alternativă de acces a cetăţenilor la serviciile de calitate oferite de acest spital.

Proiectul îşi propune de asemenea eficientizarea actului administrativ pentru a răspunde rapid la cerinţele celor care beneficiază de aceste servicii, furnizorilor dar şi instituţiilor cu care spitalul colaborează. La Spitalul de Pneumoftiziologie, va fi implementat un sistem similar pentru facilitarea accesului cetăţenilor la aceleaşi servicii de calitate dar şi prelucrarea şi schimbul de informaţii medicale. Proiectul realizat prin Programul Operaţional POS CCE, Axa 3, domeniu 2 are ca scop eficientizarea actului administrativ astfel încât să răspundă la cerinţele beneficiarilor de servicii, furnizorilor dar şi instituţiilor cu care spitalul colaborează.

Valoarea acestor două proiecte este de 1.950.000 de lei pentru proiectul Spitalului de Recuperare „Sfârntul Gheorghe” şi respectiv 2.035.000 de lei pentru proiectul Spitalului de Pneumoftiziologie.