Sensuri unice pe 27 de străzi din Deva, în special în zona şcolilor

marginean_petru1.jpgPrimăria Deva şi Poliţia Rutieră vor institui, de la 1 septembrie, sensuri unice pe 27 de străzi din oraş, situate în nouă zone din localitate, scopul măsurii adoptate de autorităţi fiind fluidizarea traficului în locurile aglomerate şi evitarea producerii de accidente în vecinătatea şcolilor.

“Au fost foarte multe sesizări de blocaje în trafic, iar noi dorim descongestionarea circulaţiei în oraş. Vom vedea cât este de viabil acest proiect, care poate suferi modificări în termen de 60 de zile de la punerea lui în practică”, a declarat, luni, primarul municipiului Deva, Petru Mărginean. Edilul şef a spus că autorităţile s-au consultat şi cu taximetriştii atunci când au venit cu propunerile pentru străzile cu sens unic, apreciindu-se că această categorie profesională cunoaşte bine starea traficului din oraş.

Cetăţenii vor putea formula amendamente la proiectul stabilit de autorităţile locale, termenul limită fiind 1 noiembrie. Propunerile, considerate de natură să ajute la instituirea unui trafic auto normal, vor fi luate în considerare şi puse în practică. În plus, autorităţile locale iau în calcul şi stabilirea unei alte forme de acces din DN 73 Brad-Deva spre DN 7 Deva-Arad, la limita cu satul Şoimuş, zona fiind considerată periculoasă din cauza vizibilităţii scăzute. AGERPRES