stroe_radu.jpgSenatorul liberal Radu Stroe considera ca a fost „o eroare” atunci cand prefectului i s-a dat o „coloratura apolitica”. „Prefectul, daca este reprezentantul Guvernului in teritoriu si daca guvernul este unul politic, nu ai cum sa ai in teritoriu un reprezentant asa-zis apolitic. Este doar o poveste”, a declarat Radu Stroe.
In opinia sa, prezenta unui presedinte de consiliu judetean pe problematica de dezvoltare economica era „suficienta” pentru buna functionare a judetului. „Ori pui un reprezentant al Guvernului de o culoare politica, ori nu-l mai pui deloc”, a precizat Stroe.

El afirma ca un prefect fara culoare politica trebuie sa puna in aplicare „programul politic al unui guvern politic”. In acest sens, senatorul liberal a propus rezolvarea acestei probleme dupa alegerile parlamentare din toamna acestui an.

Tot atunci, potrivit lui Stroe, ar trebui rezolvata si problema Constitutiei si cea legata de impartirea teritoriala pe noi euroregiuni de dezvoltare economica. „Puterea care se va instala dupa 2008 va avea foarte multa treaba. Dincolo de programul politic, de programele legislative, se va afla problema constitutionala. Aici trebuie sa vedem ce trebuie facut – facem republica parlamentara sau prezidentiala, dam prerogativele presedintelui sa taie, sa spanzure… Oricat respect am avea pentru aceasta institutie este vorba totusi despre un singur om. Este oare Romania in situatia sa dea tara pe mana unui singur om? Eu cred ca nu! Altii zic ca da! Sa vedem ce va iesi!” , a afirmat Radu Stroe.