Senatorul Ion Ruşeţ vrea anchetă la Consiliul Judeţean Gorj

Senatorul democrat-liberal Ion Ruşeţ a solicitat o anchetă în cadrul Consiliului Judeţean Gorj pentru a se stabili cum au fost cheltuiţi banii alocaţi pentru proiectul “Redescoperă Gorjul”, în cadrul căruia au fost promovate materiale ce conţin imagini din Germania, se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de biroul de presă al senatorului.

CJ Gorj a plătit aproximativ un milion de lei, bani proveniţi din bugetul judeţului, de la Ministerul Turismului şi de la Uniunea Europeană, pentru proiectul respectiv.

Mai exact, anul trecut, CJ Gorj a scos la licitaţie un pachet promoţional, intitulat “Redescoperă Gorjul”, care conţinea o serie de materiale de promovare a judeţului, printre care realizarea unui film de prezentare turistică de 15 minute, concepţia unui spot TV cu o durată de 90 de secunde care să fie difuzat pe posturi de televiziune cu difuzare naţională, 30.000 de pliante turism monahal, tot atâtea pentru cel montan, istorie, cultură, tradiţii, alte 60.000 pentru muzeele şi peşterile Gorjului, 2.000 de albume de prezentare a judeţului Gorj, 10.000 de steguleţe, 10.000 de DVD-uri cu filmul de prezentare turistică, 5.000 de pixuri, 10.000 de brelocuri, tot atâtea hărţi turistice ale judeţului, 5.000 de insigne şi un banner.

“Majoritatea acestor produse au o calitate jalnică, iar preţul încasat nu se justifică în niciun fel. Spre exemplu, albumul de promovare, care conţine imagini din judeţul Gorj este realizat printr-o înşiruire de fotografii, unele care nu mai corespund cu realitatea, vechi şi care nu conţin niciun fel de explicaţii. Apoi, filmul de 15 minute realizat pentru a promova imaginea Gorjului conţine o înşiruire de imagini filmate cu mulţi ani în urmă, fără niciun fel de scenariu. La asta se mai adaugă şi calitatea proastă a imaginilor, rezoluţia în care este realizat filmul nepermiţând difuzarea sa la un post naţional de televiziune. Cu toate acestea, cea mai mare batjocură o reprezintă cele 5.000 de insigne folosite pentru atragerea turiştilor. Numai că, în loc să îi atragă în Gorj îi trimit în Germania, pentru că pe acestea a fost imprimată o fotografie a Munţilor Alpi. Ilustraţia a fost descărcată, pur şi simplu, de pe internet şi reprezintă un peisaj din zona Eschenlohe, respectiv râul Loisach şi Munţii Wetterstein, fiind aleasă deoarece conţine mai multe elemente specifice judeţului: munte, pădure şi apă. O astfel de greşeală nu poate fi tolerată întrucât aduce un afront grav judeţului Gorj, de care reprezentanţii Consiliului Judeţean şi-au bătut joc fără ca măcar, în al doisprezecelea ceas, să conştientizeze rezultatul acţiunilor lor şi să îşi ceară scuze gorjenilor pentru eroarea făcută”, a precizat senatorul Ion Ruşeţ.

Ion Ruşeţ a cerut organelor competente să efectueze o anchetă pentru a se stabili în ce mod au fost cheltuiţi banii publici în acest caz. AGERPRES