Senatorul Partidului Romania Mare, Gheorghe Funar (foto), a fost audiat de procurori din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, intr-un dosar in care este acuzat de abuz in serviciu, cand a indeplinit functia de primar al municipiului Cluj-Napoca.
Senatorul PRM a declarat ca este vorba de o plangere a unui cetatean, care, obtinand un brevet de luptator in Revolutia de la 1989 de la Cluj-Napoca, a pretins un spatiu comercial, cu prioritate in fata urmasilor celor decedati in decembrie 1989. „Eu nu am acceptat incalcarea listei de prioritati care a fost intocmita de catre presedintii celor patru asociatii de revolutionari si cetateanul respectiv a reusit sa-i convinga pe cativa dintre membrii Comisiei mixte pentru repartizarea locuintelor si, printr-un proiect de hotarare initiat de consilierii locali si hotararea Consiliului local, a obtinut un spatiu inaintea celor indreptatiti in baza legii 42/1990. Dupa ce a obtinut acest spatiu, individul respectiv mi-a facut plangere penala”, a spus Gheorghe Funar.

Senatorul PRM a precizat ca, initial, procurorii clujeni au dispus neinceperea urmaririi penale, dar Parchetul General a hotarat redeschiderea dosarului, pe baza unei cereri care nu este semnata de nimeni. In opinia sa, redeschiderea acestui dosar s-a facut la comanda politica, deoarece este unul dintre cei mai importanti membri ai PRM.

Funar a precizat ca procurorii Parchetului General au deschis, pana in prezent, trei dosare pe numele sau. Pe 7 noiembrie, senatorul PRM a fost audiat, intr-un alt dosar, in legatura cu o acuzatie de abuz in serviciu privind retrocedarea unei case nationalizate pe vremea cand era primar al municipiului Cluj-Napoca.