Semnaturi de sustinere pentru primarul municipiului Ramnicu Valcea

La sediul organizatiei judetene Valcea a Partidului Democrat se strang semnaturi de sustinere pentru primarul Mircia Gutau, aflat in prezent in stare de arest preventiv la Penitenciarul Colibasi.
Informatia a fost confirmata de presedintele PD Valcea, senatorul Dorel Jurcan.”Nu stiu exact care este scopul si in ce anume va consta finalitatea acestei strangeri de semnaturi de sustinere. Este o actiune a unui grup de cetateni care nu fac parte din partidul nostru si care ne-au rugat sa ii gazduim in holul de la intrare”, a declarat senatorul Dorel Jurcan.

La randul sau, Mircea Toader, secretar de stat in MAI si membru in Colegiul Director National al PD, a declarat: “Fata de primarul Mircia Gutau avem numai cuvinte de lauda si consideram ca arestarea lui a fost o masura pripita. Asteptam finalizarea procesului si, daca va fi gasit nevinovat, il vom reprimi in partid”.
Trimis in judecata de procurorii DNA sub acuzatia de luare de mita, Mircia Gutau, primar al municipiului Ramnicu Valcea si presedinte al organizatiei municipale a PD, a fost arestat preventiv pe data de 11 iulie. Cateva zile mai tarziu, conducerea centrala a partidului a decis excluderea sa din partid.