Seminar regional privind dezvoltarea rurala, la Zalau

Seminarul regional pe teme de dezvoltare rurala ”Transilvania de Nord – resursa, intiativa si actiune pentru dezvoltarea rurala” va avea loc pe 15 iulie, la Zalau, la intiativa Consiliului Judetean Salaj in parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest.
“Evenimentul va avea loc in cadrul Acordului de Cooperare intre judetele Regiunii Nord-Vest si Regiunea Veneto din Italia si prin Conventia incheiata intre ADR Nord-Vest, Guvernul Regiunii Veneto si Uniocamere Veneto (Uniunea Camerelor de Comert din Regiunea Veneto)”, a declarat Lia Valendorfean, expert relatii publice la ADR Nord-Vest.

Potrivit acesteia, tematica seminarului abordeaza subiecte ce tin de dezvoltarea spatiului rural, valorificarea resurselor agricole si non-agricole, parteneriatul local pentru dezvoltare rurala, dar si bunele practici si transferul acestora – experiente europene si experiente locale.

Seminarul este structurat pe doua sesiuni de lucru, sustinute de partenerii italieni, precum si de reprezentantii regionali cu competente in sectorul dezvoltarii rurale. La evenimentul de marti sunt invitati reprezentanti ai administratiei publice locale din toate cele sase judete ale Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest.