Seminar privind managementul traficului şi transportului public la Timişoara

Municipiul Timişoara a organizat, pe 24 noiembrie, un seminar de formare şi instruire în managementul traficului, transportul public pe apă, transportul public şi parcările. Au fost prezenţi viceprimarul Sorin Grindeanu, specialişti ai municipalităţii timişorene şi experţi internaţionali din Londra, Frankfurt şi Stockholm.

Viceprimarul Timişoarei a declarat că transportul “verde” a devenit din ce în ce mai important pentru noi, timişorenii, fapt pentru care a extinderea lui a devenit o prioritate municipală.

A fost menţinut transportul electric, a fost înlocuit total parcul de troleibuze fiind achiziţionate 50 de astfel de noi mijloace de transport, se păstrează transportul cu tramavaiul şi vor fi achiziţionate 50 de noi tramvaie, totodată fiind în curs de depunere pentru finanţarea europeană un număr de nouă proiecte de extindere şi modernizare a liniei cale pe: bd. Cetăţii, Calea Stan Vidrighin, Calea Buziaşului, strada Ardealul, str. Ioan Slavici şi str. Polonă, Calea Bogdăneştilor, Ştefan cel Mare, Aleea Avram Imbroane şi str. Gheorghe Adam, străzile Ana Ipătescu, Victor Hugo, Aluniş şi Drubeta De asemenea, viceprimarul a anunţat că sunt destul de avansate demersurile pentru cumpărarea de vaporetto pentru transportul pe Canalul Bega.


“Timişoara are o strategie clară privind transportul, Vision 2030, şi o va aplica pe fiecare segment în parte, astfel încât municipiul să aibă un sistem de transport coerent şi armonizat cu: autobuze, troleibuze, tramvaie, vaporaşe, integrat cu transport feroviar şi aerian, rapid şi cât mai puţin poluant”.