Seminar privind implicarea societăţii civile în informarea consumatorilor în sectorul financiar

Colegiul Naţional pentru Protecţia Consumatorilor Europeni (CNPCE), împreună cu publicaţia Legal Magazin, organizează seminarul cu tema “Implicarea Societăţii Civile în informarea consumatorilor în sectorul financiar – bancar şi în cel de real estate”. Evenimentul se va desfăşura între 30 mai şi 1 iunie 2014, în staţiunea Saturn, la Hotel Saturn.

În ultima perioadă se manifestă o revigorare a sectorului imobiliar, care a fost profund afectat de criza economică din perioada 2009-2013. Dezvoltarea sustenabilă a acestui domeniu vital pentru evoluţia economiei noastre este condiţionată de un parteneriat real între instituţiile financiar-bancare şi consumatori.

În ultimii ani, colaborarea specialiştilor ANPC cu mediul de afaceri şi societatea civilă a avut în vedere promovarea drepturilor consumatorilor pe piaţa produselor şi serviciilor, inclusiv a serviciilor de interes general, pentru a determina creşterea responsabilităţii tuturor celor implicaţi în producerea sau furnizarea de produse/servicii.

“Efectul discuţiilor purtate între CNPCE şi sectorul imobiliar se va evidenţia în perioada 30 mai – 1 iunie la Saturn, locul unde CNPCE împreună cu Legal Magazin şi cu sprijinul ANPC şi APAIR organizează seminarul privind Implicarea Societăţii Civile în informarea consumatorilor în sectorul financiar-bancar şi real estate. Colegiul Naţional pentru Protecţia Consumatorilor Europeni este la a doua ediţie ce are ca scop implementarea unui sistem unic al agenţiilor imobiliare vs. consumatori”, subliniază Mihaela Enache, preşedintele Colegiului Naţional pentru Protecţia Consumatorilor Europeni.

Speakeri în cadrul seminarului “Implicarea Societăţii Civile în informarea consumatorilor în sectorul financiar – bancar şi în cel de real estate” vor fi:

– Mihaela Enache, Preşedinte, CNPCE

– Marius Alexandru Dunca, Presedinte, ANPC

– Alexandru Lucan, Expert internaţional

– Ileana Preda, reprezentant APAIR

– Reprezentant Primăria Mangalia

– Reprezentant Comisariat Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa

– Reprezentant bancă comercială

– Reprezentant societate de leasing

Seminarul cu tema “Implicarea Societăţii civile în informarea consumatorilor în sectorul financiar – bancar şi în cel de real estate” îşi propune să fie o platformă de dezbateri şi un integrator de propuneri, sugestii şi soluţii care să determine o creştere reală a informării şi educării consumatorilor.

Persoane de contact:

Mihaela Enache, Președinte Colegiul Național pentru Protecția Consumatorilor Europeni

0733.203.633

office@protectiaconsumatorilor.eu

Mihaela Odică, Sales Manager, Legal Magazin,

0740.370.294

mihaela.odica@legalmagazin.ro