nagy.jpgPe 22 mai, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, a participat la conferinta cu titlul „Convergenta pietelor IT&C si financiar-bancara”, organizata de catre Revista e-Finance.
Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, a prezentat
evolutia numarului de instrumente de plata cu acces la distanta, a valorii
tranzactiior realizate prin intermediul acestora, a numarului de utilizatori,
precum si tendintele in domeniu.

„Trebuie sa ne preocupam tot mai mult de domeniul securitatii datelor, sa vedem cum putem creste increderea cetatenilor in astfel de instrumente. Provocarea si oportunitatea de afaceri din perioada urmatoare sunt reprezentate de siguranta acestora. Domeniul financiar- bancar s-a asigurat cel mai bine prin normele impuse de Banca Nationala a Romaniei.”, a declarat ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei.

Conferinta a avut ca teme de discutie oportunitatile de finantare in perspectiva aderarii, debitul direct in sistemul bancar, obiectivele si mijloacele de asigurare a securitatii pentru instrumentele de comert si plati electronice, utilizarea cardurilor inteligente in sisteme operationale, de securitate si de management, gestionarea riscurilor informatice, arhivarea si stocarea pentru securizarea tranzactiilor, mijloacele de plata electronica a impozitelor si taxelor, platile pentru utilitati, sistemul electronic de plati din Romania.

Evenimentul a oferit oportunitatea unui dialog interactiv intre reprezentanti
ai mediului financiar romanesc: banci, companii de asigurari, reprezentanti ai pietei de capital, ai pietei de leasing, fonduri de investitii etc., pe de o parte, iar pe de alta parte, principalii furnizori de solutii informatice, firme de hardware si software, companii de telecomunicatii, firme care furnizeaza solutii de securitate, companii de consultanta, cabinete de avocatura, furnizori de utilitati, reprezentanti ai ministerelor si institutiilor guvernamentale, ai organismelor de reglementare si nu in ultimul rand beneficiarii serviciilor bancare.