Seminar dedicat strategiilor de dezvoltarea durabila la Baia Mare

Asociatia Municipiilor din Romania, in colaborarea cu primaria municipiului Baia Mare, a gazduit, vineri, 29 mai 2009, seminarul cu tema “Strategii de mediu si dezvoltare durabila pentru regenerarea urbana”, la eveniment participand peste 100 de invitati, majoritatea din administratia locala, primari, viceprimari, directori angrenati in implementarea proiectelor europene, dar si presedinti ai unor regiuni din Europa, inclusiv parlamentari.

Primarul municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, care detine si functia de prim-vicepresedinte al Asociatiei Municipiilor din Romania a declarat ca, aplicarea proiectelor de dezvoltare respectand legile de mediu, in conformitate cu cerintele comunitatii europene, poate fi aplicat in toate situatiile.

“Orice comunitate poate respecta termenii impusi de legislatia de mediu cu conditia sa fie gasite variantele optime. In primul rand, respectarea proiectelor de dezvoltare pe timp indelungat include si componenta de mediu. Trebuie sa gandim la modul cel mai serios ce repercusiuni are asupra mediului aplicarea fiecarui proiect si ce putem face ca mediul inconjurator sa aiba cat mai putin de suferit. In ultimii ani, municipiul Baia Mare a cunoscut o dezvoltare exploziva care a obligat administratia si arhitectii la gasirea unor idei novatoare”, a spus Cristian Anghel.

Primarul municipiului Baia Mare a mai afirmat ca, intalnirile in care se discuta despre dezvoltarea regiunilor si implementarea unor proiect cu impact asupra comunitatii, trebuie sa-si gaseasca rezolvarea in fiecare tara, iar Romania, prin administratia sa, are obligatia sa respecte intregul angrenaj de functionare, mai ales ca e vorba de protectia mediului si sanatatea oamenilor.