Şeful SGG solicită primăriilor din Bucureşti şi Ilfov să identifice urgent spaţii pentru carantină

Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a solicitat primarului Capitalei, Gabriela Firea, edililor de sectoare şi primăriilor din Ilfov să identifice urgent spaţii pentru carantină şi să ia rapid toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu coronavirus (COVID-19) şi pentru protejarea populaţiei.

“Fac un apel urgent la Primăria Capitalei, la primăriile de sector din Bucureşti şi din judeţul Ilfov să îşi constituie Comitetele pentru Situaţii Speciale de Urgenţă şi să identifice rapid spaţii izolate de cazare, destinate carantinării, pe care să le pună la dispoziţia Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă şi să comunice situaţia exactă a acestora Grupului de Comunicare Strategică constituit de Guvernul României. Trebuie să lăsăm deoparte disputele politice mărunte şi personale şi să ne ocupăm în mod eficient de prevenirea răspândirii infecţiei cu COVID – 19”, a declarat Antonel Tănase.

Acesta avertizează autorităţile locale din Bucureşti şi Ilfov că, în această situaţie legată de răspândirea coronavirusului, trebuie să respecte legislaţia în vigoare din domeniul managementului situaţiilor de urgenţă, precum şi hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. AGERPRES