Şeful Serviciului Prevenire din cadrul DGA, comisar şef Gherghe Titov, a declarat miercuri, la Giurgiu, la o masă rotundă privind combaterea corupţiei, că la nivelul judeţului există protocoale încheiate cu Consiliul Judeţean(CJ) şi Primăria Giurgiu în baza cărora au fost desfăşurate numeroase activităţi de prevenire a corupţiei.
‘La nivelul judeţului Giurgiu, prin Serviciul Anticorupţie, avem protocoale încheiate cu CJ şi Primăria Giurgiu în baza cărora au fost desfăşurate numeroase activităţi de prevenire, ne bucurăm că există un nivel amplu de colaborare şi sperăm să avem un plan şi mai mare de colaborare la care să participe mult mai multe instituţii… Avem adoptată deja o nouă Strategie Anticorupţie 2016-2020, acest document vine ca o continuare a eforturilor care au fost realizate de către instituţiile din ţara noastră printre care ne aflăm şi noi… La MAI a început un proces de identificare a tuturor riscurilor pentru toate activităţile pe care le avem şi în baza analizei incidentului de integritate vrem să scoatem măsuri de lucru pentru a creşte nivelul de integritate în cadrul tuturor instituţiilor’, a declarat miercuri, la sediul ISU Giurgiu, şeful serviciului de prevenire din cadrul DGA, comisar şef Gherghe Titov.
El a dat ca exemplu cazul unui agent de frontieră de la Giurgiu care a refuzat 1.000 de Euro pentru a permite accesul în ţară a 37 de migranţi.
La eveniment au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, precum şi reprezentanta Asociaţiei Pro-Democraţia, Iuliana Iliescu.
‘Este important ca cetăţeanul să fie alături de noi, este important să atragem fiecare actor din comunitate în lupta împotriva corupţiei …Vrem să comunicăm, să colaborăm, să facem împreună parteneriate şi să să transmitem mesajul că lucrurile trebuie schimbate la fiecare dintre noi’, a declarat Iuliana Iliescu.
Şi primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat că prevenirea corupţiei a reprezentat un punct în programul său de administrare.
‘În ceea ce priveşte instruirea şi informarea personalului privind prevenţia şi înlăturarea faptelor de corupţie, cel puţin în ultimii patru ani de când sunt primar a reprezentat un punct în programul meu de administrare, drept urmare am avut o relaţie foarte bună cu DGA la nivel municipal unde am implementat anumite strategii de luptă împotriva corupţiei şi zicem că, cel puţin funcţional, stăm bine. Rămâne o problemă privind vulnerabilitatea personalului pe care îl avem faţă de faptele de corupţie, ne zbatem ca salariaţii din primărie, din administraţia locală să aibă salarii pe măsura competenţei lor, salarii unitare în raport cu celelalte instituţii publice pe acelaşi nivel de pregătire profesională ca să dispară acele tentaţii de a cădea în ispită’, a declarat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.
La acţiune au mai participat subprefectul judeţului Giurgiu, Laurenţiu Ţintea, vicepreşedintele CJ, Vasile Andronache, şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie, comisar şef Marius Gavrilă, şeful IPJ Giurgiu, Vasile Tache, şi alţi şefi de instituţii din cadrul MAI. AGERPRES