Directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Mures, Reghina Farcas, l-a acuzat pe liderul PD Mures, Dinu Socotar, de incalcarea Constitutiei si a Legii Functionarului Public.
In urma cu cateva saptamani, Dinu Socotor anunta ca sefa AJOFM Mures va fi Luminita Core, sotia vicepresedintelui PD Mures. „Domnul Dinu Socotar a avansat deja un nume pentru o functie ce nu este vacanta. Nu exista egalitate de sanse, pentru ca doar cine are apartenenta politica poate participa la concurs si poate castiga”, a spus directoarea AJOFM Mures. Reghina Farcas a mai spus ca persoane din PD Mures o ameninta ca o vor da pe mana procurorilor PNA daca nu renunta la functie si ca presedintele filialei trateaza AJOFM ca pe institutia partidului.

„Sunt hotarata sa apar drepturile functionarului public si oricate presiuni se vor face nu imi dau demisia. Nu amenint, dar ma voi folosi de lege”, a accentuat Reghina Farcas. Aceasta l-a invitat pe liderul PD la o dezbatere televizata pe marginea a ceea ce inseamna social-democratia si modul in care lucreaza AJOFM.

De cealalta parte, presedintele PD Mures, Dinu Socotar, a recunoscut ca a purtat o serie de
discutii telefonice cu sefa AJOFM Mures, dar a negat categoric ca ar fi amenintat-o. „Nu am amenintat pe nimeni si nu am calitatea de a o face. Am facut publica pozitia noastra de principiu, ca cei care au condus institutiile publice in guvernarea trecuta, nu se bucura de increderea Aliantei D.A. Nu avem certitudinea ca acestia vor implementa programul de guvernare”, a spus Socotar. Acesta a precizat ca cei care au desfasurat o activitate legala si sunt buni profesionisti nu au de ce sa se teama ca vor fi schimbati din functii. Dinu Socotar a mai aratat ca va da curs unei dezbateri publice, numai daca partidul i-o va cere, avand in vedere interdictia de a iesi in public a membrilor Aliantei D.A.