Sef de serviciu din Primaria Capitalei, condamnat la patru ani de detentie

Tribunalul Capitalei l-a condamnat la patru ani de inchisoare pe Romulus Iulian Gheorghiu – seful Serviciului Asistenta Tehnica a Consiliului General, din cadrul Secretariatului Primariei Municipiului Bucuresti – acuzat de trafic de influenta, de catre Parchetul National Anticoruptie.
Municipiului Bucuresti – acuzat de trafic de influenta, de catre Parchetul National Anticoruptie.
Potrivit procurorilor PNA, in perioada aprilie – iunie 2004, Romulus Iulian Gheorghiu a pretins unei persoane din Bucuresti un milion de euro (suma pe care a redus-o ulterior la 400.000 de euro), cu promisiunea ca va rezolva in mod favorabil o cerere de restituire a unui imobil situat in sectorul 1 al Capitalei. Notificarea fusese depusa din 23 august 2001, la Comisia de aplicare a Legii 10/2001 din Primaria Municipiului Bucuresti.

Totodata, Gheorghiu a pretins 40.000 de euro de la respectiva persoana – care ulterior l-a denuntat – cu promisiunea ca va interveni pe langa unii membri ai Comisiei de aplicare a Legii 10/2001 pentru urgentarea si rezolvarea favorabila a notificarii, sustin anchetatorii. Pentru a primi suma pretinsa, Gheorghiu ar fi propus denuntatorului incheierea unui act notarial din care sa rezulte ca banii ar reprezenta avansul pentru cumpararea imobilului, urmand ca, in momentul restituirii casei, sa fie virati intr-un cont bancar.

Ulterior intrarii in posesia sumei pretinse, Gheorghiu urma sa se prezinte la notariat pentru a cere anularea actului de primire a avansului amintit. De asemenea, pana la solutionarea notificarii, denuntatorul ar fi trebuit sa-i ofere lui Gheorghiu suma de 40.000 de euro.