Sediul Consiliului Judeţean Cluj va deveni, în doi ani, prima clădire administrativă „verde” din România, pe 20 mai fiind anunţaţi câştigătorii concursului de soluţii pentru extinderea şi modernizarea instituţiei.

„S-a născut ideea de a extinde şi moderniza actualul sediu şi de a face o construcţie ‘verde’, independentă energetic, cu costuri spre zero. În luna martie am demarat concursul de soluţii, care nu a mai fost organizat în România de 20 de ani pentru o clădire administrativă, iar un juriu alcătuit din arhitecţi de renume a stabilit proiectul câştigător, din 19 proiecte depuse de societăţi de arhitectură. Sperăm ca în doi ani să putem inaugura noua clădire, astfel că sediul CJ Cluj va deveni prima clădire administrativă ‘verde’ din România. Noul sediu va aduce o apropiere faţă de cetăţean, va avea noi birouri, spaţii multifuncţionale generoase şi va avea o suprafaţă desfăşurată de 7.000 metri pătraţi, faţă de 3.000 metri pătraţi cât este în prezent”, a declarat, la anunţarea rezultatelor concursului, vicepreşedintele CJ Cluj, Marius Mânzat.

Câştigătorul concursului de soluţii va primi contractul de proiectare a noului sediu, cu o valoare estimată la 970.000 lei. AGERPRES