O localitate din judeţul Botoşani a intrat în zona roşie COVID-19, după ce numărul de cazuri de infectare cu acest virus a trecut de 3 cazuri/1.000 de locuitori.

Potrivit datelor transmise vineri de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), în comuna Suliţa s-au înregistrat zece cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, ceea ce face ca, la o populaţie de 2.941 locuitori, rata de infectare să fie de 3,40/1.000.

În acest context, prefectul Sorin Cornilă a convocat o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor necesare pentru gestionarea epidemiei de COVID-19, la care au participat directorul executiv al DSP Botoşani, Teodor Ferariu, epidemiologul şef al DSP Botoşani, Irina Alecu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani, medicul Eduard Gurău, managerul Spitalului Judeţean Mavromati, Doina Caba, şi medicul şef UPU-SMURD al Spitalului Judeţean de Urgenta „Mavromati” Botoşani, Ramona Guraliuc.

„Vom continua să evaluăm permanent situaţia generată de COVID-19. Ne gândim la cele mai bune soluţii atât pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, cât pentru cei care au alte afecţiuni. Rămânem precauţi, abordarea este una responsabilă şi echilibrată, iar în ceea ce priveşte populaţia, mesajul este să respectăm recomandările specialiştilor referitoare la utilizarea măştii în spaţiile închise, igiena mâinilor şi aerisirea spaţiilor publice”, a afirmat Cornilă.

În Vorona, rata de infectare a urcat la 1,60/1.000, plasând comuna în zona galbenă. Potrivit autorităţilor sanitare, la nivelul judeţului Botoşani, rata de infectare era, vineri, de 0,66/1.000. AGERPRES