Şedinţă extraordinară convocată pentru delegarea atribuţiilor preşedintelui Consiliului Județean Brăila

nechita_ovidiu.jpgVicepreşedintele Consiliului Judeţean Brăila, liberalul Ovidiu Nechita, a convocat pentru joi, 23 octombrie, o şedinţă extraordinară, care va avea un singur punct pe ordinea de zi, respectiv delegarea atribuţiilor preşedintelui pe o perioadă de 60 de zile, către vicepreşedintele în funcţie. Nechita este singurul rămas la conducerea CJ Brăila după anchetarea preşedintelui Gheorghe Bunea Stancu şi a vicepreşedintelui Florin Mija, acuzaţi de fapte de corupţie.

“Şedinţa extraordinară este necesară pentru stabilirea unui ordonator de credite, astfel încât lucrurile să intre pe făgaşul normal în cadrul instituţiei. Să putem plăti salariile oamenilor şi să deblocăm licitaţia pentru deszăpezirea judeţului”, a declarat Ovidiu Nechita.

CJ Brăila se află, pentru a doua oară în ultimele două luni, în situaţia de a nu avea un ordonator principal de credite, deoarece schimbarea încadrării judiciare în cazul lui Gheorghe Bunea Stancu, din arest la domiciliu în control judiciar, a anulat ordinul prefectului de Brăila privind suspendarea acestuia din funcţie, dar şi alte hotărâri luate în această perioadă, inclusiv cea prin care i s-au delegat lui Nechita atribuţiile de preşedinte.

Situaţia din CJ Brăila este cu atât mai tensionată cu cât majoritatea PSD-UNPR-PPDD a încercat, luna trecută, de două ori în aceeaşi zi, înlocuirea vicepreşedintelui liberal Ovidiu Nechita cu social-democratul Ionel Avram, hotărâri care au fost declarate nelegale de Prefectura Brăila, care a solicitat Tribunalului Brăila anularea lor.

Liberalul Ovidiu Nechita îl acuză pe social-democratul Ionel Avram că, în scurta perioadă cât a fost vicepreşedinte, ar fi “întârziat cu bună ştiinţă” demersurile pentru desemnarea firmelor care se vor ocupa de deszăpezire, în ideea că, dacă va ninge, se vor putea acorda lucrări fără licitaţie, fiind “o situaţie de urgenţă”. “Dânsul aruncă acuzaţii şi spune că am întârziat deliberat achiziţia serviciului de deszăpezire ceea ce nu este adevărat. Dânsul a întârziat licitaţia şi chiar ne va crea o mare problemă. A făcut-o special, pentru că ve pleca cât de curând de pe această funcţie şi a zis să ne facă o bucurie la plecare. Când o să vină viscolul, dumnealui nu va mai fi aici, la conducerea CJ”, a spus, în replică, Ionel Avram.

Ionel Avram, liderul consilierilor PSD din CJ Brăila, a estimat că, având în vedere situaţia dată, încheierea contractelor pentru deszăpezirea drumurilor judeţene se va putea organiza abia după data de 10 ianuarie 2015. AGERPRES