Consiliul Judeţean Cluj a organizat, în premieră naţională, o şedinţă online a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism.

„Consiliul Judeţean Cluj a organizat prima şedinţă online a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (C.T.A.T.U.), o premieră naţională în acest domeniu. În cadrul şedinţei publice desfăşurate pe parcursul a circa cinci ore, au participat aproximativ 60 de arhitecţi, proiectanţi, specialişti în urbanism din cadrul forului administrativ judeţean şi, respectiv, reprezentanţi ai massmedia. Dezbaterea, în această nouă formulă, a celor 25 de proiecte prezentate s-a dovedit a fi extrem de practică şi adecvată, derularea şedinţei în sistem online permiţându-le celor prezenţi să realizeze o analiză mult mai detaliată a planşelor prezentate”, se arată într-un comunicat trimis de CJ Cluj.

Potrivit comunicatului, participanţii au apreciat noul sistem, pe care îl vor folosi, probabil, şi după starea de urgenţă. „Mutarea în mediul online a şedinţei a permis proiectanţilor o flexibilitate mult mai mare în gestionarea timpului, aceştia putând, până la momentul susţinerii propriului proiect, să lucreze de la biroul personal, la alte proiecte în care erau angrenaţi. Prima şedinţă C.T.A.T.U. online realizată de Consiliul Judeţean Cluj a fost apreciată de toţi cei care au luat parte ca fiind un succes, feedback-ul primit fiind unul exclusiv pozitiv. Din acest motiv, se ia în calcul realizarea acestui gen de întâlniri şi pe viitor, inclusiv după ridicarea restricţiilor impuse de starea de urgenţă”, se mai arată în comunicat. AGERPRES