Securitatea informației în 2019

Conform cercetării “Safetech Innovations 2018 Security Report”, realizată de compania Safetech Innovations, pe un esantion de peste 100 aplicatii web folosite de companiile şi instituţiile din România, reiese faptul că 16% dintre acestea conţin cel puţin o vulnerabilitate de nivel critic (prin care un atacator poate compromite total o astfel de aplicaţie), iar 62% din aplicaţii conţin cel puţin o vulnerabilitate de nivel mare.

Principalele cauze tehnice care duc la apariţia acestor vulnerabilităţi sunt configuraţiile nesecurizate, nevalidarea corespunzătoare a datelor de INPUT, precum şi Mecanisme de Autentificare şi Autorizare vulnerabile.

Pe de altă parte, organizaţiile trebuie să facă faţă unui număr de atacuri cibernetice, vulnerabilităţi şi riscuri în creştere permanentă, să se conformeze unor regulamente tot mai riguroase şi să facă faţă provocării lipsei de resurse umane specializate în domeniu. Printre problemele identificate în cadrul organizaţiilor se numără:

– Lipsa de vizibilitate asupra procesului de management al securității, amenințărilor, riscurilor și vulnerabilităţilor

– Resurse umane interne limitate sau slab pregatite in domeniul securitatii cibernetice

– Multe activităţi din cadrul procesului de management al securității sunt manuale și consumatoare de timp

– Efort pentru raportarea nivelului de securitate în cadrul organizațiilor

Safetech Innovations este o companie unică pe piața din România datorită angajamentului său față de soluțiile și serviciile de securitate cibernetică, personalul extrem de bine pregătit și certificat, programele de cercetare și inovare, parteneriatului său de cooperare națională și internațională și față de expertiza și experiența exclusivă în probleme de securitate cibernetică.

Compania deține și operează STI CERT, un CERT / CSIRT privat care oferă clienților săi în sectorul public și privat, monitorizarea continuă a amenințărilor de securitate cibernetică, intervenția în caz de incidente de securitate și asistență în recuperarea rapidă după incident.

De asemenea, Safetech Innovations este membră în NATO Industry Cyber Partnership, iar echipa tehnica este recunoscută datorită faptului că a participat cu succes la cele mai importante exerciții anuale de simulare a unui atac cibernetic, organizate de ENISA și NATO: CYBER EUROPE și CYBER COALITION.

 

Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro