Proiectele privind amenajarea Parcului Liniei şi a unei promenade în faţa Stadionului Steaua se regăsesc pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Local Sector 6.

Unul dintre proiecte prevede că se aprobă indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii Parcul Liniei, estimarea fiind că valoarea investiţiei se va ridica la circa 33 de milioane de lei cu TVA şi că lucrările de execuţie vor dura 15 luni.

„Parcul se desfăşoară pe o lungime de aproximativ 635 ml şi pe o suprafaţă de aproximativ 43.700 mp. În prezent acest teren este neamenajat, creând un disconfort cetăţenilor care tranzitează zona. Investiţia care se doreşte a fi realizată are ca scop principal reamenajarea zonei şi crearea unor oportunităţi de relaxare pentru cetăţenii sectorului 6. Proiectul de faţă reprezintă o investiţie în modernizarea unui spaţiu degradat în vederea creării unui parc tematic contemporan, atractiv, care va îngloba o salină şi care va contribui activ la dezvoltarea continuă a sectorului în vederea ridicării standardului de viaţă pentru locuitorii acestuia”, prevede raportul de specialitate.

Conform celui de-al doilea proiect de hotărâre, valoarea investiţiei în cazul promenadei de la stadionul Steaua este estimată la circa 1,8 milioane de lei fără TVA, iar durata de realizare este de 3 luni.

„În prezent acest teren este neamenajat. Investiţia care se doreşte a fi realizată are ca scop principal reamenajarea zonei şi crearea unor oportunităţi de relaxare pentru cetăţenii sectorului 6”, arată raportul de specialitate al proiectului. AGERPRES