Comisia judeteana de disciplina a secretarilor, care functioneaza pe langa Prefectura Mehedinti, a fost sesizata ca secretarul Consiliului municipal Orsova, Marian Botila, ar favoriza candidatii unor partide.
Subprefectul judetului Mehedinti, Nicolae Draghiea, a declarat ca cel reclamat va fi chemat in fata comisiei pentru a i se cere cateva explicatii, dupa care se vor cerceta
acuzatiile care i se aduc. „Secretarul in cauza este functionar public. Conform legilor in vigoare, acestuia i se interzice sa se amestece in politica”, a afirmat Draghiea.

Potrivit acestuia, reclamatia il are ca autor pe primarul municipiului Orsova, Constantin Negulescu, care ii imputa secretarului „partizanatul cu unele grupuri de interese ostile comunitatii, abuzuri in administrarea domeniului public si sustinerea unor candidati pentru functia de primar al Orsovei”.

La randul sau, secretarul Consiliului municipal Orsova, Marian Botila, a precizat ca se va prezenta in fata Comisiei de disciplina a secretarilor, dar va aduce probe ca acuzatiile primarului nu sunt reale.