In judetul Sibiu au fost depuse, in baza Legii 247/2005, peste 13.500 de cereri de retrocedare pentru 64.866 de hectare de teren, din care peste 36.000 de padure si restul de peste 28.000 de hectare de teren arabil.
„Ne-ar mai trebui un judet ca sa satisfacem toate cererile de retrocedare. Greul abia acum incepe. Nu toate cererile sunt insotite de documente. Exista sibieni care au scris doar… vreau pamantul de la tata”, a declarat secretarul general al Prefecturii Sibiu, Rodica Tarlea.

Cele mai multe cereri de retrocedare au fost depuse de locuitorii din municipiul Sibiu, 895, care sunt urmati de cetatenii din comuna Sadu, cu 877. Cea mai mare suprafata solicitata este de 8.700 de hectare de padure, in orasul Talmaciu. Pe 8 decembrie, la Sibiu va avea loc ultima sedinta a actualei comisii de fond funciar, dupa care, conform legii, aceasta se autodizolva, urmand ca intr-un interval foarte scurt de timp sa fie constituita o noua comisie care sa valideze cererile si sa treaca la retrocedarea terenurilor.