Secretarul general a preluat fraiele in Consiliul Judetean Constanta

belu-mariana.jpgSecretarul general al Consiliului Judetean Constanta, Mariana Belu (foto), va administra chestiunile curente ale institutiei pana la reconstituirea structurii de conducere.
O decizie a Curtii de Apel Iasi a invalidat, pe 3 aprilie, legalitatea sedintei de constituire a forului deliberativ judetean, organizata in urma cu doi ani. Purtatorul de cuvant al Prefecturii Constanta, Corina Cusa, a declarat ca, in conformitate cu prevederile legale, prefectul Danut Culetu a imputernicit-o pe Mariana Belu sa rezolve problemele curente ale judetului, solicitand acordul Ministerului Administratiei si Internelor.

Consiliul Judetean Constanta a fost declarat dizolvat pe 3 aprilie, dupa ce Curtea de Apel Iasi a respins recursul formulat de CJ impotriva deciziei de anulare a constituirii sale. Actiunea judecatoreasca in contenciosul administrativ a fost introdusa de un grup de consilieri judeteni ai Aliantei DA. Consilierii au contestat sedinta de constituire a CJ din data de 18 iunie 2004, in care nu s-a intrunit cvorumul necesar. Instanta a dat castig de cauza consilierilor DA la toate instantele de judecata, iar decizia Curtii de Apel Iasi este definitiva, irevocabila si executorie. CJ Constanta trebuie, astfel, sa repete sedinta de constituire si sa aleaga din nou conducerea.

In urma alegerilor locale organizate in 2004, presedinte al CJ a fost desemnat Nicusor Daniel Constantinescu (PSD), iar vicepresedinti au fost alesi Petre Stanca (PSD) si Radu Comanici (PRM). CJ are in componenta 22 de consilieri PSD, sapte liberali, cinci democrati si trei membri PRM. Din structura initiala a consiliului au facut parte secretarul de stat din Ministerul Educatiei si Cercetarii Paloma Petrescu (PD), senatorul liberal Puiu Hasotti, deputatul democrat Stelian Dutu, deputatul PSD Eduard Martin, actualul prefect, Danut Culetu si doi directori ai Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, Diane Vancea (PD) si Gheorghe Iorov (PNL).