Secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, Mircea Toader, a declarat, in cadrul unei dezbateri organizate de Asociatia pentru Implementarea Democratiei, ca sustine introducerea votului uninominal si pentru alesii locali.
„Sustin categoric aceasta idee, din punct de vedere personal si politic. Cand va aparea aceasta lege referitoare la votul uninominal, la Parlament, am dori sa existe o prevedere care sa vizeze si autoritatile locale. Daca nu, vom initia un proiect in acest sens”, a declarat el.

Mircea Toader a apreciat ca o astfel de prevedere este necesara pentru o administratie eficienta. A mai remarcat ca primarii sunt alesi prin vot uninominal, iar consilierii – pe lista, o data la patru ani, motiv pentru care unii dintre ei „isi vad mai mult de interesele personale decat de cele locale”.

Pe de alta parte, deputatul PNL, Horatiu Buzatu, prezent la aceeasi dezbatere, a atras atentia asupra faptului ca a depus la Parlament, in urma cu noua luni, o initiativa legislativa pentru organizarea alegerilor uninominale si pentru alesii locali, dar ca aceasta nu a fost deocamdata dezbatuta.