moinesti_tzara.jpgÎn perioada 25-27 aprilie 2013, în preajma celebrării naşterii marelui artist contestatar Tristan Tzara – unul dintre fondatorii Dadaismului, poate cea mai mare personalitate culturală a oraşului, vor avea loc în municipiul Moineşti un simpozion şi o expoziţie dedicată acestuia.

Evenimentele vor fi găzduite la Biblioteca Municipală şi la acestea vor participa invitaţi de prestigiu din ţară dar şi din străinătate care vor susţine importante comunicări. În cadrul simpozionului va fi lansat un nou volum al publicaţiei de prestigiu „Caietele Tristan Tzara”, sub egida Asociaţiei Cultural-Literare omonime.

De altfel, la intrările în municipiul Moineşti şi în centru, cât şi în alte patru locaţii din judeţul Bacău au fost amplasate panourile outdoor din cadrul Proiectului de Promovare a Potenţialului Turistic al municipiului Moineşti. Deasemenea, în curînd va fi lansat site-ul acestui important proiect, www.turismmoinesti.ro şi vor fi amplasate în spaţii reamenajate totemurile de la intrările în municipiu.