Se montează primele două staţii de autobuz tip Smart din municipiul Brăila

Primele două staţii de autobuz tip Smart, în valoare de 9.000 euro bucata, dintr-un total de 18 bucăţi achiziţionate de Primăria Brăila prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, se află deja în faza de montare, următoarele 16 urmând să fie gata în anul viitor, potrivit informaţiilor furnizate de primarul Brăilei, Marian Dragomir.

Staţiile vor fi executate pe structură metalică, vor prezenta zone transparente realizate din sticlă securizată şi zone opace din foaie de aluminiu, mobilierul va fi rezistent la vandalism, realizat din metal şi dimensionat astfel încât să permită accesul în staţii a persoanelor imobilizate în fotoliu rulant. În plus, vor fi dotate cu o casetă pentru afişajul hărţii de transport local, sistemul de iluminat fiind prevăzut cu corpuri de tip plafonieră cu sursă Led. Fiecare Smart Sity va avea înălţimea de 2,5-2,8 metri, lăţimea de 1,3-1,6 metri şi lungimea de 4,9-5,4 metri, suprafaţa construită fiind între 6,37- 8,64 metri pătraţi.

Valoarea estimată a contractului este de 748.700 lei fără TVA, echivalentul a 160.000 de euro, de unde ar rezulta un preţ estimat pentru fiecare Smart Sity de aproximativ 9.000 euro.

În ceea ce priveşte programul de modernizare a staţiilor de călători de pe traseele societăţii locale de transport în SC Braicar, reamintim că, săptămâna trecută, municipalitatea a lansat o aplicaţie pentru telefonul mobil, care le permite brăilenilor să vadă în timp real ora la care circulă autobuzele, dar şi traseele cele mai rapide către orice destinaţie din oraş.

Aplicaţia foloseşte platforma Google Maps şi va putea fi căutată în varianta Google Play, pentru Android şi App Store, pentru Apple, folosind denumirea “Braila Transport Public”, iar odată descărcată călătorul va fi ghidat către destinaţia aleasă, oferindu-i-se informaţii despre rutele optime de autobuz şi tramvai sau o combinaţie a acestora. AGERPRES