Se dă startul unei noi campanii de conștientizare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice în Botoșani

ecotic_noiembrie_2015.jpgECOTIC semnează o nouă campanie de conștientizare și colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), în Botoșani, în parteneriat cu Urban Serv SA Botoșani, Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Botoșani, Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani și Modern Calor SA Botoșani. Campania se va desfășura în perioada 2 noiembrie – 11 decembrie 2015.

“Electronice uzate? Cu mine le reciclezi pe nerăsuflate!” este noua campanie ce va fi desfășurată de echipa ECOTIC în Botoșani, reiterând cele două mari obiective ale ECOTIC: primul este legat de nevoia creării unei reale conștientizări în rândul populației asupra necesității colectării și reciclării, iar al doilea vizează o creștere semnificativă a cantității de DEEE colectate, atât în perioada campaniei, 2 noiembrie – 11 decembrie 2015, cât și ulterior, ca efect al campaniei.

Mecanismul este menit să încurajeze publicul să colecteze: pentru predarea unei cantități de minim 10kg de DEEE, fiecare participant va primi pe loc o umbrelă, în limita stocului disponibil.

Colectarea va putea fi făcută la cele 3 puncte de colectare municipale din Botoșani:

– Piața Agroalimentară – str. Vârnav, nr. 22, parcare Piața Viilor, în fiecare zi de luni, între orele 9:00 – 16:00;

– Asociația nr. 36 – str. Aprodu Purice, spate magazin Util Gară, în zilele de marti și joi, între orele 9:00 – 16:00;

– Asociația nr. 63 – str. Independenței, vis-a-vis de Serconf, în zilele de miercuri, între orele 9:00 – 16:00 și vineri, între orele 9:00 – 13:30.

De asemenea, în cazul echipamentelor grele și voluminoase, se poate face o solicitare de ridicare la numerele de telefon 0231/517 007 și 0747 081 027 și o echipă Urban Serv Botoșani se va deplasa și va ridica DEEE de la domiciliu.

Pentru mai multe detalii, accesați www.ecotic.ro.